Productsamenstelling en verantwoorde keuze | Nutri-Score

Nutri-Score

Makkelijk een gezonder product kiezen

De FNLI is voorstander van de invoering van de Nutri-Score, onder voorwaarde dat het algoritme in lijn wordt gebracht met de nationale voedingsrichtlijnen en EU-harmonisatie wordt nagestreefd. De FNLI vindt het belangrijk dat het logo voor alle productgroepen gevoerd wordt en niet alleen de producten met een hogere score.

Onze leden

Bekijk hier onze leden en lees hoe ze het aanpakken

Verbetering Nutri-Score Royal Koopmans

Doel 

Royal Koopmans heeft een tailor made Nutri-Plus systeem ontwikkeld, dat de Nutri-Score verbetert zonder een negatief effect op de smaak of textuur van het product. De Royal Koopmans Nutri-Plus lijn is een assortiment predusts, batters, breadcrumbs en binding producten voor een foodcoating met extra voedingsrijke ingrediënten zoals vezels en eiwitten.

Actie

Royal Koopmans zoekt samenwerkingen op met (internationale) foodproducenten die het aanbod van gecoate producten in de supermarkt en restaurants bepalen.

Herformulering van het ontbijtgranenportfolio van Kellogg’s

Acties

In 2021 is het Wellbeing Manifesto gelanceerd met een 10-jaren actieplan. Het manifesto bevat o.a. de herformulering van de ontbijtgranen voor kinderen met het streven om een Nutri-Score A of B te behalen.

Kellogg's press release Wellbeing manifesto NL

100% van de producten een Nutri-Score A/B door Lamb Weston Meijer

Doel

Lamb Weston Meijer streeft ernaar om in 2030 (ten opzichte van 2020) 100% van de producten te laten vallen in Nutri-Score A/B

Lay’s Oven Baked minstens 29% verlaagd in zout

Doel

In 2021 heeft PepsiCo de receptuur van zijn Lay’s Oven Baked zoute snacks aangepast waardoor het product nu 29% tot 48% minder zout bevat, afhankelijk van de smaak. Door het product te herformuleren, is niet enkel het zoutgehalte aangepast maar bevindt het product zich nu ook in de B-categorie van het Nutri-Score systeem.

Actie

Herformulering van dit product was technisch erg complex en vergde grote investeringen, intensief onderzoek en verschillende consumententesten.